slodkie szaszłyki

slodkie szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    0,5 kg
  • dymki ze szczypiorkiem

    1 peczek
  • olej

  • rodzynki

    100 g
  • sól

  • cukier

  • sos sojowy

  • mąka ziemniaczana

    1 łyzka
  • filet z kurczaka

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar i szczypior pokroić na 3 cm paski.
Posiekaną dymkę i rabarbar przesmażyć na oleju dodać 50 ml wody i dusić ok 5 min. Następnie dodać rodzynki, doprawić do smaku i wlać sos sojowy, wszystko wymieszać i dusić do miękkości.

Mąkę wymieszać z zimna woda i zatrzepać sos.
Mięso pokrój w paski i przypraw. Gotowe mięso nadziej na patyczki, smaż na oleju. Podawaj z cieplym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

22.10.2012 09:21
ciekawe

andrzej10

22.10.2012 08:04
fajne

andrzej10

22.10.2012 08:04
fajne

iknkirke

08.02.2012 21:07
fajne

Margo1

08.07.2011 19:18
fajne

Margo1

08.07.2011 19:18
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat