Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie reniferki ;)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Masa

twaróg półtłusty 300 gram
serek homogenizowany 1 opakowanie
cukier drobny 5 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżki
białko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Spód

herbatniki 1-2 opakowania
masło 50 gram

Dekoracja

czekolada mleczna 2 tabliczki
draże 1 opakowanie
draże kolorowe 10-20 dag
precelki 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie reniferki ;)

Masa: Twaróg mielimy, dodajemy do niego cukier, cukier waniliowy, serek, mąkę oraz ubite białko. Wszystko delikatnie mieszamy.
Spód: Kruszymy herbatniki (lub miksujemy w blenderze) i mieszamy z masłem. Wykładamy spód papilotek.
Papilotki wykładamy masą do 3/4 wys. Pieczemy ok 25min w temp 170 stopni.
Gdy się upieką pozostawiamy do ostygnięcia. W między czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
Łyżką nakładamy polewę. Na środku układamy 2 draże białe (oczy - źrenice zrobiłam też z polewy nakładając ją wykałaczką), trochę niżej układamy drażę kolorową -nos, i u góry wbijamy podzielony na pół precelek.
I gotowe! Smacznego ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak