Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie łódeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

foremki waflowe 3 szt
budyń czekoladowy 1 op
mleko 500 ml
bita śmietana
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie łódeczki

Do garnka wlewamy mleko i za pomocą rózgi dokładnie mieszamy z budyniem. Wstawiamy na średni gaz i cały czas mieszamy, gotujemy do czasu, aż budyń zgęstnieje. Gdy już będzie gotowy, przelewamy go do wafelków.

Na budyniu układamy cząstki banana, następnie wyciskamy porcję bitej śmietany
i posypujemy wszystko kolorową posypką.

Foremki waflowe można czasem kupić w lodziarni. Jeśli nie uda Ci się ich zdobyć, możesz zrobić deser w salaterce lub upiec łódeczki z mrożonego ciasta francuskiego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 11.06.2013 17:13
mmm niebo w gębie :)
smakowita 02.07.2012 22:06
pięknie wygląda !
IZABELA29 31.12.2011 14:22
świetnie to wygląda
cooleczka 14.12.2011 09:22
nie wpadłam na taki pomysł,a często podaje lody w waflach
Goya 06.11.2011 11:52
super
Grażyna13 24.10.2011 19:54
Pyszne i sliczne !
Goya 27.07.2011 08:19
śliczne
izapozdro 29.04.2011 21:30
wyglądają przepysznie
Ewa104 06.01.2011 19:00
Proste a jak pięknie wygląda i pysznie smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak