Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie drożdżówki
pozostałe składniki. Wlać rozpuszczone w mleku drożdże i wyrobić
ciasto. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Zagnieść podzielić na 16 porcji i uformować kulki. W każdej zrobić
wgłębienie,napełnić dowolną konfiturą,zlepić.
2. Piekarnik rozgrzać do 50 stopni. Płaską formę posmarować
tłuszczem.Kulki ciasno ułożyć w formie.Przykryć ściereczką i
wstawić do ciepłego piekarnika na 15 minut. Wyjąć a piekarnik rozgrzać
do 190 stopni.
3.Mleko wlać do rondelka,dodać masło i cukier. Składniki rozpuścić i
polać bułeczki. Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut. Wyjąć
gdy wierz się zarumieni. Zimne posypać cukrem pudrem.