Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki torcik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 3 krążki
cukierki orzechowe 15 dag
śmietana 30% 500 ml
czekolada mleczna 3 tabliczki
dżem wiśniowy 1 słoiczek
andrut 4 kawałki smaku czekoladowego

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki torcik

Kroki postępowania

1
Dwie czekolady łamiemy na kawałki i dajemy do śmietanki. Lekko gotujemy na gazie do rozpuszczenia czekolady (uważamy by się nie zagotowała). Studzimy i wkładamy do lodówki.
Krok 1 - Słodki torcik foto
2
Następnego dnia wyciągamy roztopioną czekoladę i ubijamy mikserem.
Krok 2 - Słodki torcik foto
3
Biszkopt okrągły dzielimy na 3 części. Jedną smarujemy dżemem.
Krok 3 - Słodki torcik foto
4
Na dżem układamy połówki andrutów czekoladowych.
Krok 4 - Słodki torcik foto
5
Dajemy kolejną część biszkopta. Smarujemy kremem, układamy pokrojone cukierki.
Krok 5 - Słodki torcik foto
6
Dajemy ostatni biszkopt. Smarujemy w okół pozostałą masą. Czekoladę rozpuszczamy i dekorujemy torta.
Krok 6 - Słodki torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 28.04.2015 21:38
WŁASNY ZAWSZE NAJLEPSZY.
Ania321 28.04.2015 20:29
Z przyjemnością zjadłabym kawałek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak