Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki Salceson.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 0,5 litra
mleko 1 litr
laska wanilii 0,5 szt
galaretka 4 szt
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki Salceson.

Każdą galaretkę ( najlepiej różne kolory) rozpuszczamy w połowie szklanki wody, i odstawiamy do stężenia. W między czasie zagotowujemy śmietankę z mlekiem, cukrem i wanilią. Odlewamy trochę i mieszamy z żelatyną. Gotową żelatynę wlewamy do masy śmietankowej - mieszamy. Całość zostawiamy do ostygnięcia. W między czasie kroimy galaretkę w kostkę. Gdy masa mleczno-śmietankowa będzie już tężała wrzucamy do niej galaretkę. Całość przelewamy albo do tortownicy bądź keksówki wyłożonej folią spożywczą bądź do pucharków. Wkładamy do lodówki najlepiej na 2-3 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 29.06.2013 20:33
Wygląda świetnie :)
Małgorzata9 27.06.2013 23:55
kolorowego salcesonu jeszcze nie jadłam
Kuchenka 27.06.2013 22:13
takiej wersji jeszcze nie jadłam :p
dziewczyna_z_kodeksem 27.06.2013 21:30
taki salceson to ja rozumiem ! :)
reniatka 27.06.2013 20:53
kolorowo i smakowicie
idealme 27.06.2013 19:23
ale to musi być pyszne! :)
halina17 27.06.2013 18:56
Smaczne , kolorowy deser.
Cranberry 27.06.2013 18:07
taki salceson mogę jeść :)
joanna__s 27.06.2013 17:46
Ciekawy przepis, kolorowy :)
artur7 27.06.2013 17:38
pysznie wyglad
iwi 27.06.2013 17:33
Same smakowitości.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak