Słodki Salceson.

Słodki Salceson.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    0,5 litra
  • mleko

    1 litr
  • laska wanilii

    0,5 szt
  • galaretka

    4 szt
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą galaretkę ( najlepiej różne kolory) rozpuszczamy w połowie szklanki wody, i odstawiamy do stężenia. W między czasie zagotowujemy śmietankę z mlekiem, cukrem i wanilią. Odlewamy trochę i mieszamy z żelatyną. Gotową żelatynę wlewamy do masy śmietankowej - mieszamy. Całość zostawiamy do ostygnięcia. W między czasie kroimy galaretkę w kostkę. Gdy masa mleczno-śmietankowa będzie już tężała wrzucamy do niej galaretkę. Całość przelewamy albo do tortownicy bądź keksówki wyłożonej folią spożywczą bądź do pucharków. Wkładamy do lodówki najlepiej na 2-3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika1968 29.06.2013 20:33
Wygląda świetnie :)
Małgorzata9 27.06.2013 23:55
kolorowego salcesonu jeszcze nie jadłam
Kuchenka 27.06.2013 22:13
takiej wersji jeszcze nie jadłam :p
dziewczyna_z_kodeksem 27.06.2013 21:30
taki salceson to ja rozumiem ! :)
reniatka 27.06.2013 20:53
kolorowo i smakowicie
idealme 27.06.2013 19:23
ale to musi być pyszne! :)
halina17 27.06.2013 18:56
Smaczne , kolorowy deser.
Cranberry 27.06.2013 18:07
taki salceson mogę jeść :)
joanna__s 27.06.2013 17:46
Ciekawy przepis, kolorowy :)
artur7 27.06.2013 17:38
pysznie wyglad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat