Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodki ryż z jabłakmi i cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
jabłko 2 sztuki
cynamon do smaku
cukier do smaku
śmietana słodka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: słodki ryż z jabłakmi i cynamonem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Jabłka myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w łódeczki, układamy na ryżu. Posypujemy cynamonem i cukrem. Wkładamy do piekarnika na 20 minut. Na talerzach polewamy śmietanką.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.10.2013 16:38
lubię taki ryż :)
Izabela77 18.08.2013 18:59
często jadłam w dzieciństwie
iwi 18.08.2013 14:25
Fajny przeis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak