Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodkawa pieczeń barania

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber barani 1,5 kg
sherry 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
musztarda ostra 3 łyżeczki
masło 1 łyżka
ananas w puszce 1 puszka
białe wino 5 łyzek
miód 3 łyżki
śmietana kremówka 1 szkl.
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: słodkawa pieczeń barania

Sherry, sos sojowy, kostkę bulionową i musztardę mieszając, zagotować z 3 łyżkami wody. Dodać mąkę roztartą z wodą, dokładnie wymieszać, zagotować i odstawić. Mięso pokroić w 1 cm plastry, posmarować marynatą i grillować po ok. 10 minut na każdej stronie. Plasterki ananasa usmażyć na maśle, na patelni, polewając winem rozmieszanym z miodem. Po 10 min. dodać śmietanę, podgrzać i podawać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.05.2012 12:39
Dla smakoszy tego rodzaju mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak