Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka pychotka Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 puszka
jajko 3 sztuki
cukier 4 łyżki
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka pychotka Eli

Brzoskwinie wyjąć z puszki,dokładnie odsączyć i pokroić(odłożyć 1 połówkę do dekoracji)w kostkę.Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę.Białka ubić z solą na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z żółtkami.Pokrojone brzoskwinie włożyć do 4 kokilek.Na brzoskwinie rozłożyć kogel mogel i zapiekać w temperaturze 170 stopni,aż góra się zezłoci.Po wyjęciu przystroić pozostałą brzoskwinią.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 19.08.2013 17:49
Mniaam mniam mniam :P
agnieszka189 02.10.2010 15:13
qrcze ale fajowe
Emilia22 26.09.2010 10:17
na prawdę pychotka
misia53 12.09.2010 20:12
Prawdziwa pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak