Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka kremówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1
żółtko jajek 4
mąka pszenna 1 szklanka
budyń śmietankowy 2
margaryna 1 kostka
duza paczka herbatników

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka kremówka

Połowę mleka wymieszać mikserem z żółtkami, mąką i budyniami. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać wymieszaną masę jajeczno-budyniową i gotować 2 min ciągle mieszając. Przełożyć masę do innego naczynia i mieszać co jakiś czas aż całkowicie wystygnie. Następnie margarynę utrzeć dodając po łyżce masy. Całość wyłożyć na herbatniki, ułożone w prostokątnej blaszce, wygładzić i przykryć kolejną warstwą herbatników. Pozostawić na ok 2 godziny w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak