Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka kapusta na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka duża
kiełbasa wiejska ok 50 dag
kurczak ok 30 dag
cebula 2 szt
grzyby suszone 1 garść
pieprz ok 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie ok6 szt
ketchup 1 szkl domowego ostrego
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
smalec
przyprawy ostre z młynka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka kapusta na ostro

Kapustę poszatkować, zalać wodą i postawić do gotowania. Mięso i grzyby umyć, wrzucić do kapusty. Cebulę zeszklić albo lekko zrumienić na smalcu, dodać do kapusty. Dodać też przyprawy i trochę posolić.
Kiełbasę dowolnie pokroić, można podsmażyć i dodać do reszty. Gdy mięso zacznie mięknąć, wyjąć obrać z kości, pokroić i dodać ponownie do garnka. Dodać ketchup, koncentrat pomidorowy do smaku, doprawić przyprawami i gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 29.05.2017 10:24
no fajna
Edita 20.05.2017 10:46
fajny przepis
Wacław 26.04.2017 17:46
pyszne danie :-)
Bernadeta1 26.04.2017 16:23
smaczna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak