Przepis i sposób przygotowania na: Słodka bułka z dodatkami
Kroki postępowania
Dwie mniejsze lub jedną większą foremkę do keksa wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do nich ciasto po wierzchu posmarować zimną wodą i odstawić na 20 min.
mąka tortowa | 1/2 kg |
brązowy cukier | 5 dag |
jogurt naturalny | 5 dag |
drożdże | 3 dag |
masło | 7 dag |
jajko | 2 sztuki |
DODATKOWO: | |
jabłka | 3 sztuki |
orzechy włoskie | 5 dag |
suszona żórawina | 8 dag |
woda | 175 (ciepła) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: