Przepis i sposób przygotowania na: Słodka bułka z dodatkami
Kroki postępowania
Dwie mniejsze lub jedną większą foremkę do keksa wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do nich ciasto po wierzchu posmarować zimną wodą i odstawić na 20 min.
mąka tortowa |
1/2 kg
|
brązowy cukier |
5 dag
|
jogurt naturalny |
5 dag
|
drożdże |
3 dag
|
masło |
7 dag
|
jajko |
2 sztuki
|
DODATKOWO: |
|
jabłka |
3 sztuki
|
orzechy włoskie |
5 dag
|
suszona żórawina |
8 dag
|
woda |
175 (ciepła)
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: