Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowe ciasto z kruszonką
Wymieszać na jednolite gładkie ciasto , dodając letnie mleko.
Całość zagniatać tak długo aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Podsypać mąką a następnie owinąć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 minut.
Ciasto ponownie wymieszać ,podzielić w zależności od wielkości foremki na 6 lub 8 części.
Zrobić kule i ułożyć je w wysmarowanej tłuszczem formie.
Ser mielony wymieszać z budyniem waniliowym ( proszek), z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
W każdej kuli zrobić wgłębienie , do każdego wgłębienia włożyć przygotowany ser, na serze ułożyć przygotowane śliwki a następnie kruszonkę przygotowaną z masła, mąki i cukru.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 40 - 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem .