Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
cukier 5 łyżek
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w syropie

Śliwki umyć i wypestkować, ułożyć w niewielkich słoikach. Do każdego słoika wsypać 5 łyżek cukru i wlać 2 łyżki wody, słoiki zakręcić i pasteryzować. Śliwki są wyśmienitym dodatkiem w zimie do budyniu - zarówno owoce jak i syrop lub jako farsz do klusek na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 30.09.2010 17:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak