Śliwki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    1 kg
  • cukier

    3 łyżki
  • Goździki całe Prymat

    6 szt
  • ocet 10 %

    1,5 szkl
  • woda

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wypestkować , włożyć do słoików. Z wody, octu, cukru i goździków zagotować zalewę. Napełnić słoiki ze śliwkami, zakręcić nakrętki. Włożyć do garnka z wodą i pasteryzować około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 04.09.2013 12:00
Takie śliwki lubię.
misia53 25.11.2012 20:46
w tym roku nie zrobiłam,....szkoda, bo bardzo lubię i do deserów i do mięs
Iwusia 29.02.2012 23:05
ciekawe :)
Wacław 13.10.2011 10:24
pyszne i ładne !
Dawid15 07.04.2011 19:49
Smacznie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat