Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 1 kg
migdały 2-3 opakowania
cukier puder do smaku
aromat migdałowy 1 sztuka
rum 6-8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w migdałach

Śliwki myjemy, a następnie osuszamy i kroimy na pół. Delikatnie wyciągamy pestkę. Migdały ( płatki ) siekamy drobno. Migdały wsypujemy do miseczki i zalewamy aromatem oraz rumem. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy na ok. 30 min. Migdałami faszerujemy śliwki, w zamian pestki a następnie składamy i sklejamy by się połączyły obie części. Obtaczamy w cukrze pudrze i prażymy ok 3-5 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.03.2014 11:08
ciekawa propozycja
RenataZ-et 04.06.2012 13:35
ale pychotka :)
bami 27.09.2011 18:31
Interesujące :)
IlonaAlbertos 28.07.2010 00:27
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak