śliwki w kremie ajerkoniakowym

śliwki w kremie ajerkoniakowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń śmietankowy

    duży na 3/4 szt
  • mleko

    2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • ajerkoniak

    ile lubimy
  • śliwki duże

    16 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania śliwki w kremie ajerkoniakowym

Gotujemy budyń na 2 szklankach mleka,studzimy. Zimny budyń ucieramy z masłem na puszystą masę dolewając według uznania ajerkoniak. Śliwki przekrawamy na połowę usuwając pestki (mrożone rozmrażamy) układamy na talerzykach i na nie nakładamy krem polewamy sokiem ze śliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

cooleczka 29.12.2013 20:31
świetny pomysł
kate.500 05.12.2013 08:08
apetyczne ciasteczka
Malinka 02.07.2013 21:16
No bardzo to oryginalne!
pajbek 03.04.2013 17:23
Świetne :-)
gacopierz23 14.02.2013 21:07
zjadła bym takie śliweczki :)
Mirka-Ludomila 09.02.2013 08:07
pyszne
MagdaXXX 26.11.2012 10:15
super
Norgiusz 24.06.2012 15:46
wyglądają rewelacyjnie!
Dorota59 10.05.2012 17:48
chętnie zjadłabym taką śliweczkę
Motorek 02.02.2012 09:25
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat