Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w czekoladzie z migdałami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone wędzone 30 szt
migdały 30 szt
czekolada gorzka 100 gr
śmietana 30% 15 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w czekoladzie z migdałami

Wędzone śliwki rozdzielćc pojedzyńczo. Migdały zalać wrzątkiem, sparzyć, obrać ze skórki. W środek każdej śliwki włożyć obrany migdał. W kąpieli wodnej roztopic czekolade ze śmietanką. Każdą ślwkę nabijać na wykałaczkę i zanurzać w polewie obtaczając dokładnie. Odłożyć do wystygnięcia najlepiej na papier do pieczenia wtedy się nie przykleją. Wstawić do lodówki na min 2-3 godz. Mozna dodatkowo obtoczyc w mielonych migdałach lub orzechac. Bedzie ciekawiej. W wersji dla dorosłych wcześnei sliwki mozna pomoczyc w alkoholu mp. rumie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 05.04.2011 22:36
Super sprawa
aguus 01.02.2011 12:05
rewelacyjny pomysł
Krystyna32 31.01.2011 21:03
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak