Śliwki w boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwek suszonych

    6 szt
  • cieniutkich plastrów wędzonego boczku

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Śliwki namoczyć w sherry 10 minut (lub całą noc). Odsączyć. Lekko posolić i popieprzyć. Każdą śliwkę owinąć plasterkiem boczku i spiąć wykałaczką.

2. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 min. Boczek powinien być chrupiący.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 16.09.2011 23:22
Fajne śliweczki.
Kate131 28.04.2011 09:13
ciekawe
szajba2 09.04.2011 16:28
w boczku całkiem fajnie
Barbara55 12.02.2011 15:25
fajne
Babciagramolka 24.01.2011 18:12
Też takie robię
Neetka90 12.01.2011 19:24
fajnie
Neetka90 12.01.2011 19:24
fajnie
Jolanta40 30.11.2010 23:25
świetny pomysł
aginaa 09.11.2010 10:00
super pomysl
IlonaAlbertos 18.05.2010 11:21
Fajny pomysł na smaczną i mało pracochłonną przystawkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat