Śliwki marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    1 kg
  • woda

    3 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • ocet

    1/4 szklanki
  • goździki

  • cynamon

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki myjemy i nakłuwamy np. szpilką, sparzamy. Z pozostałych składników przygotowujemy zalewę. Śliwki układamy do litrowych słoików i zalewamy zalewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat