Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
cukier 40 dek
ocet 10 % 1/4 szklanki
Goździki całe Prymat 20 szt
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki marynowane

Dojrzałe śliwki umyć, wydrylować. Wodę zagotować z cukrem i wrzącym syropem zalać śliwki, przykryć i odstawić do następnego dnia. Na drugi dzień zlać syrop i gotować aż odparuje 1/3 objętości i znowu zalać śliwki i odstawić. Trzeciego dnia odlać syrop dodać ocet i goździki zagotować i włożyć śliwki. Gotować na wolnym ogniu przez 5 min. Gorące przełożyć do słoików i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 26.12.2013 19:27
pyszne śliweczki
Kasia36 19.08.2013 23:08
Ciekawy przepis, jeszcze nie miałam okazji jeść takich śliwek
traktorek 29.03.2013 21:09
raczej jako dodatek do mięs do placka nie bardzo
Megg 29.03.2013 20:47
pychota takie śliweczki!!!!!!
jasiek 29.03.2013 20:34
jak znalazł do świątecznych ciast
adelajda 29.03.2013 19:47
kiedyś robiłam są super!!!!!!!!!
teresa18 29.03.2013 19:13
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak