śliwki do słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    2 kg
  • woda

    1 l
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki nalezy dokładnie umyć, przekroić na połówki i powyjmować wszystkie pestki. Układamy je w słoikach dosyć ciasno, przekładając każdą warstwę sliwek w słoiku łyżką cukru i tak do wypełnienia cąłego słoika. Do każdego sloika wlewamy 6-7 łyżek wody. Zakręcone słoiki pasteryzujemy około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 22.12.2013 13:59
Warto robić to na zimę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat