Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwki do słoika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2 kg
woda 1 l
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: śliwki do słoika

Śliwki nalezy dokładnie umyć, przekroić na połówki i powyjmować wszystkie pestki. Układamy je w słoikach dosyć ciasno, przekładając każdą warstwę sliwek w słoiku łyżką cukru i tak do wypełnienia cąłego słoika. Do każdego sloika wlewamy 6-7 łyżek wody. Zakręcone słoiki pasteryzujemy około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.12.2013 13:59
Warto robić to na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak