Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwka z wina w piersi z indyka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 10 sztuk
wino półsłodkie czerwone 200 ml
pierś z indyka 300 gram
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwka z wina w piersi z indyka

Pierś z indyka kroimy na cienkie paski o długości do 10 cm obsypujemy przyprawą do kurczaka i odkładamy. Śliwki suszone gotujemy w czerwonym winie około 10 minut na wolnym ogniu, po tym odstawiamy żeby wystygły i jeszcze trochę spęczniały nie wyjmując ich z wina.
Kiedy śliwki i wino ostygną, wyjmujemy i po jednej owijamy plasterkiem mięsa zabezpieczając wykałaczką. Gdy wszystkie owiniemy, smażymy na oleju pod przykryciem z każdej strony aż mięso się zarumieni, podczas smażenia podlewamy nasze koreczki kilkoma łyżkami wina z gotowania żeby mięso wchłonęło trochę smaku. Po usmażeniu podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 07.06.2017 23:09
Smaczna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak