Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwka suszona w boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 20 szt
boczek 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwka suszona w boczku

Kroki postępowania

1
Plastry boczku powinny być maksymalnie cienkie (najlepiej kupić w Biedronce) i mieć ok 10 cm długości
Krok 1 - Śliwka suszona w boczku foto
2
Każdą śliwkę (nie moczoną) owijamy ciasno boczkiem, jeśli plastry są wystarczająco cienkie to nie trzeba używać wykałaczek.
Krok 2 - Śliwka suszona w boczku foto
3
Zawinięte śliwki układamy na blaszce i pieczemy przez około 10-15 minut w temp. ok 200 stopni aż boczek się spiecze i będzie chrupiący.
Podajemy na gorąco.

Śliwki są również dobre na zimno ale niestety zastygnięty tłuszcz nie wygląda apetycznie. Można kilka krotnie podgrzewać śliwki.

Smacznego
Krok 3 - Śliwka suszona w boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 29.12.2012 07:25
przysmak dobry
miroslawa 29.12.2012 04:34
fajna zakąska
tessinka 28.12.2012 22:45
mniam mniam dobre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak