Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaki z ciasta francuskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
śmietana
ser żółty
szynka
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie rozkładamy, smarujemy śmietaną. Układamy szynkę, na szynce ser żółty i drobno pokrojone lub starte pieczarki. Ciasto ciasno zwijamy w rulon. Kroimy na małe kawałki i układamy na papierze do pieczenie. Pieczemy w piekarniku ok 20-25 min w temperaturze 180 stopni. Można podawać z sosem czosnkowym lub keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 11.03.2014 05:52
Lubię takie.
Jadwiga/Jaga85 10.03.2014 22:16
apetyczne!!!
Joannasz3190 10.03.2014 20:26
Smakowite :)
Noruas 10.03.2014 20:26
robię podobne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak