Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki z białym serem .

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
drożdże 4 dag
cukier 1 łyżeczka
mąka 2 szklanki
mleko 3/4 szklanki
margaryna 15 dag
cukier puder 3 łyżki
szczypta soli
jajko 2
Farsz:
biały ser 2 kostki
śmietana 1/4 szklanki
cukier 4 łyżki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki z białym serem .

Drożdże rozetrzyj z łyżeczką cukru i łyżką mąki i łyżką mleka , odstaw . Margarynę stop i ostudź , odstaw . Jajka utrzyj z cukrem pudrem .Pozostałą mąkę przesiej dodaj kogiel mogiel , rozczyn resztę ciepłego mleka , sól i wyrób ciasto . Przykryj ściereczką , odstaw w ciepłym miejscu . Biały ser rozgnieć widelcem , dodaj śmietanę , cukier i kilka kropel aromatu waniliowego . Gdy ciasto zacznie powiększać się , szybko zagnieć jeszcze raz , rozwałkuj na posypaną mąką stolnicę o grubości centymetra . Posmaruj masę serową , zwiń w rulon jak makowiec . Ostrym nożem pokrój w średnio grube plastry . Ostrożnie nanieś je na szeroką blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Ułóż w sporej odległości od siebie . zostaw na 30 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia . Piecz 20 min w temp 180 stopni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 02.09.2013 14:17
Smakowicie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak