Ślimaczki z grzybami do barszczyku

Ślimaczki z grzybami do barszczyku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1/2
  • grzyby suszone

    2 garście
  • cebula

    2
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ślimaczki z grzybami do barszczyku

Kroki postępowania

Krok 1 - Ślimaczki z grzybami do barszczyku foto
Grzyby zalewamy letnią, przegotowaną wodą. odstawiamy na parę godzin, aby namokły.
Krok 2 - Ślimaczki z grzybami do barszczyku foto
Po tym czasie na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy.
Krok 3 - Ślimaczki z grzybami do barszczyku foto
Namoczone grzyby kroimy w malutką kosteczkę. Gdy cebula zmięknie dodajemy do niej grzyby.
Krok 4 - Ślimaczki z grzybami do barszczyku foto
Całość smażymy na małym ogniu nawet kilkanaście minut do zarumienienia cebuli.
Krok 5 - Ślimaczki z grzybami do barszczyku foto
Trak przygotowany farsz rozsmarowujemy na cieście francuskim.
Krok 6 - Ślimaczki z grzybami do barszczyku foto
Zwijamy w rulonik i kroimy na kawałki. Ukrojone kawałki przekładamy do blaszki stawiając je farszem do góry.
Krok 7 - Ślimaczki z grzybami do barszczyku foto
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200C. Podajemy do czerwonego barszczu. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Ela15 31.01.2014 22:05
fajne ślimaczki
polly66 10.11.2013 17:13
narobiły mi smaka na tradycyjne uszka :)
caralajna 09.09.2013 07:36
znakomite wykonanie :)
Beatris 05.09.2013 15:42
Wyśmienite, kuszące, mocno nadziane... Po prostu przepyszne.
2milutka 05.09.2013 10:22
rewelacyjne:)
joanna30 05.09.2013 09:03
Ale pyszne a do tego barszczyk... niebo w gebie :)
Marta1986 05.09.2013 08:07
bardzo smaczne
Zdzisław 05.09.2013 08:05
smacznie nadziane grzybami
aginaa 05.09.2013 07:05
pomyslowe slimaczki
SmakolykiJoanny 05.09.2013 07:04
Fajnie pomyślane.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat