Ślimaczki z ciastka francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1/2 opakowania
  • ser żółty

    kilka plasterków
  • kiełbasa

    kilka plasterków
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • musztarda francuska

    2 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • zielona cebulka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ślimaczki z ciastka francuskiego foto
Rozwijamy ciasto francuskie i na połowie układamy plasterki sera. Kroimy cienki plasterki kiełbasy i układamy na serze.
Krok 2 - Ślimaczki z ciastka francuskiego foto
Cebulę drobno kroimy i ukłądmy na kiełbasie. Na całości nadzienia rozsmaroujemy musztarde i całość zwijamy w rulon. Rulon tniemy na cienki plasterki.
Krok 3 - Ślimaczki z ciastka francuskiego foto
Układmay na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 20.02.2016 15:37
ciekawy przepis
mariola7 18.12.2012 23:55
pycha
BeataJ 11.08.2012 21:59
super
Robert10 11.08.2012 21:43
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat