Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciastka francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
ser żółty kilka plasterków
kiełbasa kilka plasterków
cebula czerwona 1/2 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyzki
jajko 1 szt
zielona cebulka

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciastka francuskiego

Kroki postępowania

1
Rozwijamy ciasto francuskie i na połowie układamy plasterki sera. Kroimy cienki plasterki kiełbasy i układamy na serze.
Krok 1 - Ślimaczki z ciastka francuskiego foto
2
Cebulę drobno kroimy i ukłądmy na kiełbasie. Na całości nadzienia rozsmaroujemy musztarde i całość zwijamy w rulon. Rulon tniemy na cienki plasterki.
Krok 2 - Ślimaczki z ciastka francuskiego foto
3
Układmay na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Ślimaczki z ciastka francuskiego foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 20.02.2016 15:37
ciekawy przepis
mariola7 18.12.2012 23:55
pycha
BeataJ 11.08.2012 21:59
super
Robert10 11.08.2012 21:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak