Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op,
  • szynka konserwowa

    kilka plastrów,
  • ser żółty

    kilka plastrów,
  • ketchup łagodny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dosyć mocno ketchupem.
Następnie układamy plasterki szynki ( u mnie konserwowa) a na szynkę plastry sera żółtego.
Ciasto zwijamy bardzo ciasno w rulon z dłuższej strony czyli po długości.
Zwinięte ciasto kroimy na około 1 cm. krążki które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor.

Ja piekłam trochę dłużej bo u mnie lubią mocniej przypieczone.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 12:22
warto takie cos robic.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat