Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo szybka i smaczna przystawka, będzie również doskonała do lunchboxa.

Składniki:

Składniki

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka 10 plastrów
żółty ser 5 plastrów
przecier pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Ciasto francuskie

1
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy przecierem pomidorowym i układamy na nim plasterki szynki.
Krok 1 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką foto
2
Na szynce układamy ser żółty.
Krok 2 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką foto
3
Ciasto zwijamy.
Krok 3 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką foto
4
Kroimy na cienkie kromeczki i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką foto
5
Pieczemy około 20-30 minut w temp. 180 stopni.
Krok 5 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak