Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem i koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 duży płat (375 gram)
  • serek śmietankowy

    100 gram
  • pieprz

  • łosoś wędzony plastry

    100 gram
  • ogórek konserwowy

    2 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • jajko do posmarowania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto przekroić w poprzek na dwie równie części. Obie części posmarować cienko serkiem śmietankowym, zostawiając z jednej strony wolne miejsce, aby można było skleić brzegi. Oprószyć serek świeżo zmielonym pieprzem.
Na cieście ułożyć łososia oraz ogórki pokrojone w cienkie paski. Posypać całość posiekanym koperkiem.
Zwinąć ciasto w rulony. Pokroić w plastry. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem.
Ułożyć ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka17 12.01.2018 16:20
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat