Ślimaczki z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • serek śmietankowy

    1 opakowanie
  • cebula

    1
  • szczypiorek

    pęczek
  • wędlina

    200-250 gram
  • ser żółty

    120 gram
  • ketchup łagodny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
Ciasto francuskie rozwijamy. Na cieście rozsmarowujemy serek śmietankowy.
Krok 2 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
Cebulę obieramy i drobno kroimy, szczypiorek siekamy. Posypujemy.
Krok 3 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
Wędliną kroimy w małą kostkę. Posypujemy ciasto.
Krok 4 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy składniki na cieście.
Krok 5 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
Całość zawijamy w roladę. Kroimy w plastry co 2-3 centymetry.
Krok 6 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
Plastry - ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciepłe polewamy ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 24.06.2017 15:01
Smakowite ślimaczki.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat