Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
serek kanapkowy biały do posmarowania
papryka czerwona 1/4 szt
kukurydza konserwowa 4 łyżki
cebula czerwona 1/2 szt
ser żółty starty 5 łyżek
sól do smaku
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować serkiem kanapkowym (ja miałam o smaku pomidorowym). Na cieście rozsypać odsączoną kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, na koniec starty żółty ser. Obsypać solą i oregano.
Krok 1 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
2
Ciasto zwinąć w rulon. Kroić na 1,5 cm kawałki i układać na papierze do pieczenia.
Krok 2 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. i piec 12 minut.
Krok 3 - Ślimaczki z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.07.2016 08:57
apetyczne :)
wwwiolka 25.07.2016 23:16
Bardzo fajny przepis.
Iwusia 25.07.2016 23:14
smaczne ślimaczki
Renataj 25.07.2016 23:07
Apetyczne te ślimaczki:)
halina17 25.07.2016 19:30
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak