Ślimaczki maślano-cynamonowe .

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • drożdże

    4 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • sól

    szczypta
  • margaryna

    2 łyżki
  • jajko

    1
  • Farsz:

  • masło

    3/4 kostki
  • cynamon Prymat

    1,5 łyżeczki
  • cukier

    2/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsyp mąkę , cukier , rozkruszone drożdże , szczyptę soli , wlej roztopioną ciepłą margarynę , lekko podgrzane mleko i roztrzepane jajko . Wyrób ciasto . Odstaw do wyrośnięcia . Przygotuj nadzienie w małej miseczce zmiksuj masło , cukier i cynamon , ciasto podziel na połowy . Każdą rozwałkuj na podsypanym mąką blacie o grubości centymetra , posmaruj połową farszu . Zwiń w rulon jak roladę . Ostrym nożem pokrój w plastry o grubości ok 2 cm . Ułóż na posypaną mąką dużej blasze piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edi 13.09.2013 14:21
wow;) Wyglądają jak z cukierni
marcia7 26.08.2013 00:40
ale to jest smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat