Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki maślano-cynamonowe .

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 2 łyżki
drożdże 4 dag
mleko 1 szklanka
sól szczypta
margaryna 2 łyżki
jajko 1
Farsz:
masło 3/4 kostki
cynamon Prymat 1,5 łyżeczki
cukier 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki maślano-cynamonowe .

Do miski wsyp mąkę , cukier , rozkruszone drożdże , szczyptę soli , wlej roztopioną ciepłą margarynę , lekko podgrzane mleko i roztrzepane jajko . Wyrób ciasto . Odstaw do wyrośnięcia . Przygotuj nadzienie w małej miseczce zmiksuj masło , cukier i cynamon , ciasto podziel na połowy . Każdą rozwałkuj na podsypanym mąką blacie o grubości centymetra , posmaruj połową farszu . Zwiń w rulon jak roladę . Ostrym nożem pokrój w plastry o grubości ok 2 cm . Ułóż na posypaną mąką dużej blasze piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 13.09.2013 14:21
wow;) Wyglądają jak z cukierni
marcia7 26.08.2013 00:40
ale to jest smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak