Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki francuskie z łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak.
łosoś wędzony plastry 100 gram
żółtko jajek 1 szt
sezam 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki francuskie z łososiem

Kroki postępowania

1
Na gotowym cieście francuskim (po rozwinięciu) układamy plastry łososia zostawiając z jednego brzegu 2 cm bez łososia i opruszamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Krok 1 - Ślimaczki francuskie z łososiem foto
2
Ciasto zwijamy w rulon (od przeciwległego boku do pustych 2 cm), smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy sezamem z każdej strony.
Krok 2 - Ślimaczki francuskie z łososiem foto
3
Kroimy na ok 1,5 cm plastry (mogą się zgnieść podczas krojenia, nie ma to znaczenia, ponieważ podczas pieczenia i tak wrócą do pierwotnej krągłości.)
Krok 3 - Ślimaczki francuskie z łososiem foto
4
Pieczemy wg. wskazówek na opakowaniu ciasta francuskiego.

Zjadamy na ciepło lub zimno.

Smacznego!
Krok 4 - Ślimaczki francuskie z łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agula&Stabi 21.05.2013 10:18
ciekawy przepis
halina17 21.05.2013 10:01
Pomysłowe ślimaczki z wędzonym łososiem.
Lampencjo 21.05.2013 09:18
wyglądają super
Janina 21.05.2013 07:12
Bardzo fajny pomysł
Mniam 21.05.2013 06:49
Ładnie wyglądają i pewnie super smakują.
treonina 20.05.2013 23:54
koniecznie muszę spróbować :-) dzięki za przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak