Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

slimaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 10 dkg
proszek do pieczenia łyżka 1 lyzeczki
masło 12,5 dag
jajko 1 szt
kakao 2 lyzeczki
woda 1 lyzki
białko 1 szt
cukier wanilinowy 2 lyzeczki
olejek migdałowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: slimaczki

make i proszek siekamy z maslem.Dodajemy jajko,cukry i kilka kropel olejku.Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie czesci.Do jednej wode i kakao.Obie czesci zawijamy w folie aluminiowa i wkladamy na 30 minut do lodowki.\\ciasto rozwalkowujemy.Jasny placek smarujemy bialkiem,nakladamy ciemny placek i smaryjemy bialkiem.Zwijamy rolade,owijamy folia,chlodzimy ok 2 godz.
Ciasto kroimy na ok.30 kawalkow.Pieczemy 12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak