Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
ketchup łagodny 3 łyżki
ser żółty
Cebulka smażona Prymat 2 garści
salami 12 plasterków

Porada

Idealna przekąska na imprezy.

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki

Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować ketchupem. Ułożyć plasterki
salami, posypać cebulka, Na koniec zetrzeć ser na grubych oczkach.
Zwinąć ciasto, pokroić na paski szer. ok 2 cm. Ułożyć na blaszce
wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp 180 stopni 15-18 minut.
Podawać cieple lub na zimno.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.04.2016 22:23
super przekąska
Anna169Hosz 09.04.2016 19:52
Fajna przegryzka.
RenataZ-et 09.04.2016 16:01
śliczne ślimaczki
Wafelek2601 09.04.2016 15:38
Bardzo dobre
jagoda5913 09.04.2016 15:27
pięknie wyglądają
Janina 09.04.2016 12:16
Pyszności, mniam;))
Stenka 09.04.2016 11:36
fajna propozycja
Ola1984 09.04.2016 11:30
Lubię takie ślimaczki :)
krokus 09.04.2016 11:21
robię takie , bardzo lubimy i świetnie się sprawdzają na imprezy
Madzai 09.04.2016 10:07
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak