Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 120 g
cukier 50 g
mleko 4 łyżki
olej 4 łyżki
cukier wanilinowy
jajko
rodzynki
brzoskwinie w puszce
mąka 250 g
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki

Twaróg utrzeć z olejem, mlekiem, jajkiem i cukrem. Dodać mąkę i proszek. Wyrobić. Ciasto rozwałkować na prostokąt. Posypać rodzynkami i pokrojonymi brzoskwiniami. Zwinąć w rulon, pokroić na 12 plastrów, grubości 1,5 cm. Umieścić je w blaszce. Piecz 30min. w 175*C. Polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak