Śledziowy tatar

Śledziowy tatar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    3 szt
  • Cebulka złota marynowana Smak

    20 szt
  • papryka marynowana

    5-7 dag
  • grzyby marynowane

    10 dag
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • pieprz

  • szczypiorek

  • ogórek

    1 po meksykańsku
  • ketchup

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledziowy tatar foto
Matiasy moczymy przez całą noc w chłodnej wodzie lub mleku, następnie odsączamy i drobno siekamy, skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, mieszamy. Ogórka, paprykę, grzybki i cebulki marynowane kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Śledziowy tatar foto
Pokrojone warzywa dodajemy do śledzi.
Krok 3 - Śledziowy tatar foto
Dodajemy ketchup i mysztardę. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 4 - Śledziowy tatar foto
Tatara wkładamy na 30-40 minut do lodówki, aby się schłodził. Podajemy posypanego drobno posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 27.12.2011 09:52
fajne
pacpaw 10.12.2011 22:52
kurcze ale dobry pomysł
Jarlin 10.12.2011 22:50
Pięknie podany i zapewne smaczny :)
Jarlin 10.12.2011 22:50
Pięknie podany i zapewne smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat