Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matijasy 3 płaty
cebula 2 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
masło 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe curry

1.
Płaty śledziowe moczymy w wodzie kilka godzin - pamiętając by zmienić wodę co najmniej 2 razy
2.
Namoczone płaty, kroimy w ukośne plastry
3.
Do rondelka dodajemy masło i olej, Podgrzewamy. Dodajemy pokrojoną w piórką cebulę i przesmażamy ok 7 minut
4.
Po tym czasie dodajemy ogórki pokrojone w pół plasterki i przesmażamy 4 minuty
5.
Dodajemy płaty śledziowe i zmniejszamy ogień,
6.
Do jogurtu dodajemy cukier i curry, Mieszamy. Dodajemy do reszty składników w rondelku. Podgrzewamy ok 2-3 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak