Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowa z burakami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 30 dag
buraki gotowane 3 sztuki
jajko 3 sztuki
por 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
ziemniak gotowany 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
jogurt grecki 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowa z burakami

Jajka ugotuj na twardo, przestudź i pokrój w kostkę. Ziemniaki i buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a pora pokrój w drobną kostkę. Śledzie (jeśli trzeba) obierz ze skóry i pokrój w cieniutkie paseczki.

W misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj jogurt grecki oraz przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 03.02.2014 14:32
smakowałaby mi bo to bardzo dobre połączenie
Ania321 03.02.2014 13:04
wygląda bardzo smacznie :)
sylwia_sl 03.02.2014 12:00
Buraki i śledzie to wyjątkowo dobre połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak