Śledziowa z burakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledz w occie

    30 dag
  • buraki gotowane

    3 sztuki
  • jajka

    3 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ziemniak gotowany

    2 sztuki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jogurt grecki

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo, przestudź i pokrój w kostkę. Ziemniaki i buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a pora pokrój w drobną kostkę. Śledzie (jeśli trzeba) obierz ze skóry i pokrój w cieniutkie paseczki.

W misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj jogurt grecki oraz przyprawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
2milutka 03.02.2014 14:32
smakowałaby mi bo to bardzo dobre połączenie
Ania321 03.02.2014 13:04
wygląda bardzo smacznie :)
sylwia_sl 03.02.2014 12:00
Buraki i śledzie to wyjątkowo dobre połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat