Śledziowa sałatka z żółtymi pomidorami i twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    3 szt
  • zielona cebulka

    2 szt młodziutkie
  • twaróg

    50 g - chudy
  • pomidorki koktajlowe

    100 g - żółte
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidorki myjemy, kroimy na połówki. Cebulkę (jasną część) siekamy, dodajemy do pomidorów. Płaty śledziowe kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników. Następnie skruszamy twaróg, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną zieloną część cebulki i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 17.08.2016 01:20
Pysznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat