Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowa sałatka curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1
papryka marynowana 1/2 słoiczka
śmietana 12% kubeczek
majonez 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 3 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat łyżeczka
matijasy 5 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowa sałatka curry

1. Śledzie, jeśli są bardzo słone, wymoczyć w wodzie, aż będą słone wedle uznania
. Pokroić na małe kawałki.
2. Cebulę cienko pokroić. W zasadzie jest to bez znaczenia, czy będą to półtalarki, czy piórka. Ważne, aby była pokrojona cienko.
3. Paprykę marynowaną też pokroić, w cienkie paski.
4. Do ww. składników dodać śmietanę, nieco majonezu, musztardę francuską i curry. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę, aby sałatka nieco się przegryzła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 09.01.2012 00:14
chyba smaczne
agata1722
agata1722 01.10.2011 11:23
chętnie wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak