Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziki z boćwiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź świeży 1/2 kg
boćwina 2 garście
sok z cytryny
Pieprz biały mielony Prymat
masło
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziki z boćwiną

Świeże śledzie myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem z każdej strony. Liście boćwiny myjemy i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy masło i odrobinę oleju aby masło się nie spaliło i smażymy śledzie z dwóch stron. Na drugiej patelni podsmażamy na masełku boćwinę , bardzo krótko. Solimy. Na talerzu układamy boćwinę na nią wykładamy śledzie. wszystko solimy i kropimy cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 26.07.2013 15:32
pyszny śledzik!
Adamorek 26.07.2013 11:15
o to jest boćwina, może botwinka?
Kuchenka 26.07.2013 09:43
ciekawe jedzonko
kasiaw 26.07.2013 08:54
bardzo ciekawy pomysł podania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak