Śledziki w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie marynowane

    600 gram
  • cebula

    600 gram
  • olej

    500 ml
  • ziele angielskie

    5 kulek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledziki w zalewie foto
Cebulę obieramy, kroimy na kawałki (mogą być półplasterki) i przekładamy do głębszej patelni.
Krok 2 - Śledziki w zalewie foto
Do cebuli wlewamy olej i dodajemy koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz cukier. Wszystko razem smażymy do momentu, aż cebula będzie miękka. Studzimy.
Krok 3 - Śledziki w zalewie foto
Każdy śledź przekrawamy na dwa płaty, po czym na każdym układamy po łyżce cebuli.
Krok 4 - Śledziki w zalewie foto
Zawijamy w rulon, spinamy wykałaczką i układamy w naczyniu.
Krok 5 - Śledziki w zalewie foto
Śledziowe ruloniki zalewamy resztą cebuli z olejem. Odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce. Gotowe wykładamy na półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 01.11.2014 19:44
taka rybke mozna zjesc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat