Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziki w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie marynowane 600 gram
cebula 600 gram
olej 500 ml
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziki w zalewie

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy na kawałki (mogą być półplasterki) i przekładamy do głębszej patelni.
Krok 1 - Śledziki w zalewie foto
2
Do cebuli wlewamy olej i dodajemy koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz cukier. Wszystko razem smażymy do momentu, aż cebula będzie miękka. Studzimy.
Krok 2 - Śledziki w zalewie foto
3
Każdy śledź przekrawamy na dwa płaty, po czym na każdym układamy po łyżce cebuli.
Krok 3 - Śledziki w zalewie foto
4
Zawijamy w rulon, spinamy wykałaczką i układamy w naczyniu.
Krok 4 - Śledziki w zalewie foto
5
Śledziowe ruloniki zalewamy resztą cebuli z olejem. Odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce. Gotowe wykładamy na półmisek.
Krok 5 - Śledziki w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.11.2014 19:44
taka rybke mozna zjesc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak