Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziki w oleju - z czosnkiem i majerankiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5-6 ząbków
majeranek 2 łyżki
olej słonecznikowy 1 szkl.
filety śledziowe 2 tacki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziki w oleju - z czosnkiem i majerankiem

Filety śledziowe odsączyć z oleju, któym są zalane na tackach. Można je, dla pewności, aby nie były zbyt słone, opłukać lub lekko wymoczyć w zimnej wodzie.
Osączyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kawałki wielkości kilku centymetrów.
Do słoika wlać nieco oleju i wcisnąć czosnek, wymieszać i dodać majeranek - dolać oleju.
Do słoika włożyć śledzie, mocno uciskając, aby usunąć spod nich pęcherzyki powietrza.
Zakręcić i wstawić do lodówki na 24 godziny lub nawet dłużej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 04.09.2012 11:20
takich nigdy nie jadłam...
anna186 28.04.2012 20:43
fajne
Habibi 02.03.2012 00:12
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak