Śledziki w oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    6 szt.
  • cebula

  • sok z cytryny

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie myjemy, kroimy na niewielkie kawałki, namaczamy w lekko słonej wodzie i trzymamy je tak przez 1 godzinę. Cebulę obieramy, i kroimy w cienkie paseczki. Śledzie wykładamy na półmisek, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy pieprzem, cebulką i polewamy sokiem z cytryny, gotowe! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat