Śledziki w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    3 szt
  • pieprz

  • olej

  • liść laurowy

    3 liście
  • matijasy

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy w wodzie ok 2 godziny. Potem śledziki kroimy na paseczki, cebulkę kroimy w piórka. Układamy w misce warstwami: śledzie, cebulka , najlepiej aby były dwie trzy warstwy. Między warstwy dodać pieprz i pokruszony liść laurowy, zalewamy wszystko olejem. Najlepiej aby śledziki przynajmniej 12 godzin poleżały w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 16.07.2012 19:56
super z chlebkiem
Fiffi 22.03.2012 23:48
smaczne
piotereq 20.08.2011 12:49
ulubione
Mysiunia 07.02.2011 13:37
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/101474/sledzie-z-czosnkiem.html prosze mi powiedziec czym się rożnią śledzie na zdjeciu przy przepisie z linku i tym tutaj??? chyba tylko lekko przyciętym zdjęciem dla niepoznaki!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat