ŚLEDZIKI NA KWAŚNO

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki konserwowe

    3 sztuki
  • papryka konserwowa

    1/2 słoika
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • filety śledziowe

    5 płatów
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledziki moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie i odsączamy. Można moczyć dłużej jak ktoś nie lubi bardzo słonych śledzi..
Paprykę i ogórka kroimy w cienkie słupki. Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy.
W większej salaterce układamy na przemian śledzie,ogórka,paprykę,cebulę,natkę i polewamy oliwą i tak do wyczerpania składników. Całość doprawiamy pieprzem. Odstawiamy do lodówki na noc a najlepiej smakuje tak dwa trzy dni później jak już wszystkie smaki się połączą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 13.09.2015 09:43
uwielbiam takie połączenia
Ela15 01.09.2015 11:11
dawno nie jadłam, a bardzo lubię
Rafał10 11.02.2014 18:16
ooo już od świąt nie jadłam śledzika... ale mam na niego smaka :)
Marlenka.S 06.02.2014 17:58
nie ma jak dobry śledzik
SylwiaMagdaSabin 06.02.2014 13:26
Super przepis.
Romanowka 06.02.2014 12:31
Pyszny śledzik!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat