Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik w śmietance

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 400 gr
cebula biała 2 szt.
śmietana kwaśna 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik w śmietance

Matiasy moczymy , kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę zalewamy wodą tylko do wysokości cebuli, gotujemy. Po wystudzeniu do cebuli wkładamy pokrojone śledzie - zostawiamy na noc w lodówce co sprawi że matiasy przejdą aromatem cebuli. Na drugi dzień wlewamy śmietanę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z ziemniaczkami.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.08.2013 00:34
smaczny śledzik
Habibi 13.08.2013 20:17
uwielbiam śledzie w śmietanie, ale zawsze dodaję surową cebulkę (w dużej ilości), bo lubimy jej smak i chrupkość - ale także dużo grubo utartego twardego jabłka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak